Αφήσαμε πίσω έναν ακόμη χρόνο. Το 2009 είχε μόνο προβλήματα. Κατέρρευσε η οικονομία και οι τσέπες των πολιτών ήταν άδειες.Το χειρότερο ήταν ότι εξανεμίστηκαν οι ελπίδες από τις συνομιλίες. Είχαμε κάποιους που υποστήριζαν ότι θα λύσουν το χρονίζον πρόβλημα της Κύπρου εντός τριών μηνών. Έχουμε μια παροιμία που λέει «Μεγάλο μπούκο φάγε, μεγάλο λόγο μη λες». Με όλα ταύτα, η μπουκιά θα πάει στο στομάχι αν κατεβάσεις κανένα ποτήρι νερό. Αν όμως εκστομίσεις κάποιο λόγο, αυτός μένει, δεν κατεβαίνει στο στομάχι όπως η μπουκιά.
Θα μπορούσες να πεις οτιδήποτε αν η λύση του προβλήματος εξαρτάτο από σένα. Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να επιθυμούν τη λύση αμφότερες οι πλευρές. Η ε/κ πλευρά όχι μόνο δεν στοχεύει στη λύση αλλά θέλει να την περιπλέξει περισσότερο.
Δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα να επιδιώκεις την επίλυση του προβλήματος εκλιπαρώντας ή εξαναγκάζοντας τους Ε/κ. Δεν μπορείς να εξαναγκάσεις ούτε ένα δίχρονο παιδί να φάει ένα φαγητό που δεν επιθυμεί. Απλώς με το πιάτο στο χέρι τρέχετε από πίσω του και έτσι χάνετε χρόνο. Οι Ε/κ είναι περισσότερο κακομαθημένοι από ένα μαμόθρεφτο παιδί. Όσο εσείς κυνηγάτε τους Ε/κ, τόσο αυτοί απομακρύνονται και ψάχνουν τρόπους να σας ξεγελάσουν. Ίσως ο κ.Ταλάτ να προσπαθεί με καλή θέληση αλλά άδικος κόπος. Τώρα τον ακούμε να λέει ότι η λύση θα επιτευχθεί το 2010. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το μόνο που καταλαβαίνουν οι Ε/κ είναι να τους πάρεις από το χέρι τους τα παιγνίδια που τους κάνουν κακομαθημένους. Η δήλωση της τουρκικής κυβέρνησης ότι «θα είμαστε πάντοτε ένα βήμα εμπρός» κάνει τους Ε/κ περισσότερο κακομαθημένους.
Ένας λόγος της Τουρκίας είναι αρκετός να τους συνετίσει. Αρκεί να τους πει: Κοιτάξτε, βλέπω ότι δεν επιθυμείτε τη λύση. Έχασα πολλά χρόνια. Τη φορά αυτή ή προχωρείτε σε συμφωνία ή θα επιτεθώ. Μετά από ένα τέτοιο μήνυμα θα δείτε το πώς θα συγκατατεθούν σε συμφωνία.
Ο τουρκικός στρατός δεν βρίσκεται στο νησί για να διασφαλίσει την τάξη και ασφάλεια στο νησί; Η Τουρκία δεν είναι εγγυήτρια δύναμη όλης της νήσου; Αν όντως έτσι είναι, γιατί τότε περιορίζεται στην ασφάλεια και προστασία μόνο της «ΔΒΚ»; Γιατί περιορίζεται στην προστασία της μισής Κύπρου από την στιγμή που στο μισό τμήμα της νήσου υπάρχει ηρεμία και στο άλλο αναρχία; Δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρονταν για την κυριαρχία όλης της νήσου; Κάποιοι επενδύουν στην Ε.Ε. Για να δούμε τι θα κάνει η Ε.Ε. αν αύριο ο τουρκικός στρατός επιτεθεί. Μήπως είναι τόσο βλάκες και μωρόπιστοι για να πολεμήσουν χάριν των Ε/κ;
Πηγή: εφημερίδα "Φιλελεύθερος", 23/01/2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου