Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Εστίαζαν στις προεδρικές του 2008

Αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα για Κύπρο-Ελλάδα για την περίοδο 1973-2008

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ- ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Χιλιάδες έγγραφα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο κατάφερε να κερδίσει και να αποχαρακτηρίσει ομάδα ερευνητών με έδρα την Ουάσινγκτον. Η απόκτηση των εγγράφων έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο και η διαδικασία δεν είχε καμία σχέση με τη διαρροή των εγγράφων για το Αφγανιστάν.

Οι ερευνητές απέκτησαν τηλεγραφήματα αμερικανικών πρεσβειών ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Άγκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα έγγραφα καλύπτουν την περίοδο 1973-2000, ενώ τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας στην Κύπρο αναφέρονται στις προεδρικές εκλογές του 2008 αναδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών για την υποψηφιότητα του σημερινού Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

.....

Στο δεύτερο πακέτο των εγγράφων συμπεριλαμβάνονται πρόσφατα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας της Λευκωσίας, που αφορούν τις κυπριακές προεδρικές εκλογές του 2008. Σ’ αυτά οι Αμερικανοί δείχνουν ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την απόφαση του ΑΚΕΛ να συγκρουστεί με τον Τάσσο Παπαδόπουλο και να υποστηρίξει τον τότε γενικό γραμματέα του κόμματος και νυν πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Η διαφαινόμενη σύγκρουση φαίνεται να προκαλεί ικανοποίηση στους Αμερικανούς.




Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος", 29/7/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου