Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ

Του Πέτρου Θ. Παντελίδη

Αυτές τις μέρες θα πάρετε σοβαρές αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές. Ήδη έχετε αποτύχει, εσείς και οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων του κέντρου, να συμφωνήσετε στην από κοινού στήριξη μιας αξιοπρεπούς υποψηφιότητας, που να εκφράζει τις αρχές, τις επιδιώξεις και τα ιδανικά του ενδιάμεσου χώρου. Και τώρα βρίσκεστε σε αδιέξοδο.

Η ΕΔΕΚ ήδη αποφάσισε τη στήριξη του υποψηφίου από τον ενδιάμεσο χώρο και προς αυτή την κατεύθυνση οδεύουν και οι ψηφοφόροι του ΕΥΡΩΚΟ και των Οικολόγων. Αλλά εσείς δεν το βλέπετε. Σφυρίζετε αδιάφορα και αναζητάτε διακαώς ψεύτικες συγκλίσεις και αφύσικες συνεργασίες. Δικαίωμα σας.

Όμως, εμείς οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ έχουμε και δικαίωμα, έχουμε και υποχρέωση να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να σας προειδοποιήσουμε. Δεν έχετε δικαίωμα να προδώσετε τις αρχές μας. Δεν έχετε δικαίωμα να προδώσετε την αξιοπρέπειά μας. Δεν έχετε δικαίωμα να προδώσετε την ιστορία μας με τον εθνάρχη Μακάριο, τον Σπύρο Κυπριανού, τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Δεν έχετε το δικαίωμα να προδώσετε το 76% του λαού, που με πρωτοστάτη το ΔΗΚΟ διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σωστά έχετε αποκλείσει από τις επιλογές μας τον εκλεκτό του Προέδρου Χριστόφια, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, υποστηρίζει την καταστροφική πολιτική των τελευταίων τεσσεράμισι χρόνων και αποδέχεται τις «γενναιόδωρες προσφορές» και τις απαράδεκτες προτάσεις του απερχόμενου Προέδρου.

Όμως, δεν έχετε δικαίωμα να μας υποδείξετε να ψηφίσουμε έναν υποψήφιο που υποστήριξε και αγωνίστηκε για την επιβολή του σχεδίου Ανάν, για το οποίο εξακολουθεί να δεσμεύεται με κομματική συνεδριακή απόφαση. Δεν έχετε δικαίωμα να μας υποδείξετε να ψηφίσουμε έναν υποψήφιο, που υπήρξε φανατικός πολέμιος του εθνάρχη Μακαρίου και συνήγορος της ΕΟΚΑ Β. Δεν έχετε δικαίωμα να μας υποδείξετε να ψηφίσουμε έναν υποψήφιο, που πολέμησε με πάθος και ψεύδη τον Τάσσο Παπαδόπουλο και που συνεχώς τον συκοφαντούσε και τον υπονόμευε. Δεν έχετε δικαίωμα να μας υποδείξετε να ψηφίσουμε έναν υποψήφιο που κατήγγειλε τη χώρα του διεθνώς προκειμένου να εξυπηρετήσει τα κομματικά και προσωπικά συμφέροντά του.

Δεν παρελθοντολογώ. Απλώς επισημαίνω ότι ένας υποψήφιος Πρόεδρος με τις πιο πάνω αμετάκλητες πολιτικές επιλογές, εκτιμήσεις και αποφάσεις ΔΕΝ διαθέτει τα εχέγγυα ενός Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Απόφασή σας για συνεργασία με τον πρόεδρο και υποψήφιο του ΔΗΣΥθα συνιστά προδοσία των αρχών και του σκοπού ίδρυσης του ΔΗΚΟ. Απόφασή σας για συνεργασία με τον πρόεδρο και υποψήφιο του ΔΗΣΥθα συνιστά καταπάτηση των αρχών του κόμματος και του ενδιάμεσου χώρου, εξευτελισμό της ιστορίας και της αξιοπρέπειάς του.

Μπορείτε να ζητάτε και να παίρνετε την υποστηρικτική ψήφο των ανωτάτων οργάνων του κόμματος, κρυμμένοι πίσω από γενικόλογες διακηρύξεις και υποσχόμενοι πολιτειακά ή πολιτικά αξιώματα σε ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν μόνο για αυτά.

Δεν θα μπορέσετε όμως να πλήξετε την αξιοπρέπεια μας. Δεν θα μπορέσετε να σβήσετε την ιστορία του ΔΗΚΟ και των ιστορικών ηγετών του. Δεν θα μπορέσετε να αντικαταστήσετε το ηχηρό «όχι» του Τάσσου Παπαδόπουλου με το αδικαίωτο «ναι» του Νίκου Αναστασιάδη. 


Δημοσιεύτηκε στις εφ. "Φιλελεύθερος" και "Σημερινή", 15/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου