Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ο ενδιάμεσος χώρος έχει ηγέτη και υποψήφιο

Του Πέτρου Θ. Παντελίδη 

Τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου έχουν αυτοαναιρεθεί. Αποφάσισαν να γυρίσουν πλάτη στον ενδιάμεσο χώρο, στις αρχές του Μακαρίου, του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ετοιμάζονται να γίνουν μικρομάγαζα του ΔΗΣΥ και γιουσουφάκια του Αναστασιάδη. Το κάνουν για τις καρέκλες. Από ηγέτες κατάντησαν ικέτες. Από την αξιοπρέπεια του «όχι» κατάντησαν νεροκουβαλητές του «ναι». Ό,τι δεν έκαμαν με τον Χριστόφια, τρέχουν να τα κάνουν με τον Αναστασιάδη. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και αρχές και ιδανικά και πορεύονται ξυπόλητοι στα αγκάθια της διχοτόμησης, αλλά επιβήτορες μια καρέκλας, που έχει γίνει το ιδανικό τους. 

Στην πορεία αυτή της κατρακύλας δεν συμμετέχει η ΕΔΕΚ. Η ηγεσία της δεν μάσησε τα λόγια της. Μιλά για μια νέα πρόταση εξουσίας και το εννοεί. Δεν έχει στο μυαλό της τα υπουργεία του Αναστασιάδη. Σκέφτεται μόνο μια πορεία για τη σωτηρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ο ενδιάμεσος χώρος άρχισε να αναδιοργανώνεται. Άρχισε να ηγείται και πάλι της προσπάθειας. Νέος ηγέτης του κέντρου αναδεικνύεται ο Γιαννάκης Ομήρου. Στηρίζει τη νέα πορεία. Στηρίζει το Γιώργο Λιλλήκα. Και μαζί εκφράζουν τη γραμμή και τις αρχές του ενδιάμεσου χώρου. Οι αρχές του Τάσσου Παπαδόπουλου, που τις πρόδωσε η ηγεσία του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ, βρίσκουν ξανά εκφραστές. Πορεύονται στις εκλογές και καλούν το λαό της αντίστασης να συμπορευτεί μαζί τους. Είναι η μόνη μας ελπίδα. 

Αν οι αρχές και τα ιδανικά έχουν ακόμα θέση στις αξίες του κυπριακού ελληνισμού, τότε ο Γιώργος Λιλλήκας θα περάσει στο δεύτερο γύρο. Και από ‘κει θα διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία. Για να φέρει ξανά την ελληνική αξιοπρέπεια στο Προεδρικό. Για να διώξει την εθνική μειοδοσία. Για να υπερασπιστεί το δίκαιο, την ιστορία και την αξιοπρέπειά μας. 

Η ΕΔΕΚ και πάλι στις επάλξεις και την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Ομήρου αναδεικνύεται ένας άξιος διάδοχος του Βάσου Λυσσαρίδη. Ηγέτης του ενδιάμεσου χώρου. Και εμείς, οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ και του ενδιάμεσου χώρου, που δεν ανεχόμαστε τα μασκαραλίκια των δήθεν ηγετών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, που θέλουμε να διασώσουμε της Κυπριακή Δημοκρατία από τα νύχια του Χριστόφια και του Αναστασιάδη, τους ακολουθούμε. Ακολουθούμε αυτούς που με τις διακηρύξεις και τις πράξεις τους αναδείχτηκαν ηγέτες του Κέντρου, συνεχιστές του έργου του Μακαρίου, του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου. 

Ο ενδιάμεσος χώρος έχει τώρα ηγέτη. ‘Εχει και υποψήφιο πρόεδρο. ‘Οσοι πιστοί προσέλθετε για αλλαγή στην εξουσία και στη νοοτροπία της παράδοσης και της υποταγής. Ελάτε να υπερασπιστούμε μαζί «το δίκαιο, την ιστορία και την αξιοπρέπειά μας». 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", 2 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου