Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Η ομάδα Ντάουνερ αναλύει το Εκτελεστικό του ΔΗΚΟ!

Αποκαλύπτονται τα πρακτικά συνάντησης του Μάριου Καρογιάν με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ένα έγγραφο της ομάδας Ντάουνερ, το οποίο αναλύει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ και όχι μόνο!

Το έγγραφο, το οποίο είναι ενδοϋπηρεσιακό, με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2009, χαρακτηρίζει ως ουδέτερους, τον Άκη Κλεάνθους, τον Φώτη Φωτίου, την Έλενα Παπαδοπούλου, τον Νέστορα Νέστορος και τον Στέλιο Ιερωνυμίδη, ως τασσικούς τον Ζαχαρία Κουλία, τον Χρήστο Ροδιά, τον Πανίκο Χαραλάμπους, την Χριστίνα Ερωτοκρίτου και τον Κίκη Θεοδότου και ως προεδρικούς υποστηρικτές τον Αλέκο Τρυφωνίδη, την Τασούλα Αλευρά, τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, τον Κώστα Κόρτα και το  Σάββα Βέργα.

Το έγγραφο αναφέρει ότι υπάρχουν δύο ομάδες στο ΔΗΚΟ, αυτή του Νικόλα Παπαδόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο Κυριάκος Κενεβέζος, ΓΓ του ΔΗΚΟ και βαφτιστήρι του Τάσσου Παπαδόπουλου και ο Ανδρέας Αγγελίδης και αυτή του Καρογιάν με σημαίνοντα στελέχη τον Μάρκο Κυπριανού, τον αδελφό του Αχιλλέα και τον Άκη Κλεάνθους, τον οποίο χαρακτηρίζει πρώην φίλο του Προέδρου του ΑΝΤΕΝΝΑ, Λουκή Παπαφιλίππου.

Το έγγραφο αναφέρεται στην κόντρα της Αντιγόνης Παπαδοπούλου με τον Ανδρέα Αγγελίδη, ισχυριζόμενο διάφορα, όπως ότι αυτό το γεγονός αποδυνάμωσε τους τασσικούς και ανέδειξε τον Καρογιάν και τον Χριστόφια ως κερδισμένους.

Το έγγραφο επίσης θεωρεί ότι αν ο Χριστόφιας ικανοποιούσε τις θέσεις του ΔΗΚΟ για τους ημικρατικούς οργανισμούς, αυτό θα ενίσχυε την θέση Καρογιάν και αυτό θα ενίσχυε τον Χριστόφια και τις συνομιλίες!

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν καλείται να δώσει εξηγήσεις από την αποκάλυψη του εγγράφου που φέρεται να αποτελεί πρακτικό της συνάντησης του με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ και στο οποίο ο κ. Καρογιάν φέρεται να λέει διάφορα.

Συγκεκριμένα, έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, που φέρεται να είναι η καταγραφή των διαμειφθέντων μεταξύ Καρογιάν και Ντάουνερ, ημερομηνίας 16 Ιανουαρίου 2009, φέρει τον κ. Καρογιάν να δηλώνει στον Ντάουνερ, ότι μπορεί η θέση του (Προέδρου του ΔΗΚΟ) να αμφισβητηθεί στο τότε επικείμενο συνέδριο του κόμματος, αλλά ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα παραμείνει στην προεδρία, ενόσω υποστηρίζει τον Χριστόφια.

Ο Μάριος Καρογιάν φέρεται να λέει ότι θα αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση από τους απορριπτικούς που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τα κομματικά πόστα.

Σε κάποιο άλλο σημείο ο Μάριος Καρογιάν φέρεται να λέει στον Ντάουνερ, ότι κάνει πολύ καλή δουλειά.

Αυτά βέβαια έχουν καταγραφεί ως πρακτικά από την ομάδα του Ντάουνερ και η ακρίβεια των διαμειφθέντων εξετάζεται, καθώς ο Μάριος Καρογιάν έκανε το τραγικό λάθος να είναι μόνος του στη συνάντηση!


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Το Κυπριακό Ποντίκι", 2/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου