ΟΥΚ ΕΑ τους καθεύδει το του ΟΧΙ τρόπαιον! Γι’ αυτό και τρεις εφημερίδες, χθες, εν πλήρη συγχορδία και με πανομοιότυπα σχεδόν κείμενα και θέσεις, αναφέρονται στην προχθεσινή συζήτηση στον Αντέννα, για τη διακυβέρνηση και την αναθεωρημένη πρόταση, που κατέθεσε πρόσφατα ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Λουκής Λουκαΐδης, Χρ. Κληρίδης, Χρ. Τριανταφυλλίδης και Γ. Χριστοδούλου, και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες και μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής. Σε κάποιο σημείο της συζήτησης τέθηκε θέμα επιστημονικών προσόντων του Τ. Τσιελεπή, με αποτέλεσμα αυτός να θεωρήσει ότι υφίσταται προσωπική επίθεση, αμφισβήτηση της μόρφωσής του και να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος για το επίπεδο «δαπέδου» της συζήτησης, όπως είπε. Χθες, η «Χαραυγή» τιτλοφόρησε την κύρια, πρωτοσέλιδη είδησή της ως εξής: «Εκστρατεία υπόσκαψης. Οι επικριτές του Προέδρου και της πολιτικής του στο Κυπριακό, ελλείψει επιχειρημάτων, το ’ριξαν στη διαβολή». Από κοντά, αλλά για… Αναν-ικούς λόγους, η «Αλήθεια» και ο «Πολίτης».
Η μεν «Αλήθεια» επιτέθηκε κατά του Αντέννα για «αθλιότητες» και τον κατηγόρησε ότι έστησε «απορριπτικό πάνελ». Ο δε «Πολίτης» ισχυρίστηκε πρωτοσέλιδα ότι «η οθόνη βουλιάζει… σε νέα περιρρέουσα». Σε άρθρο του επιτίθεται κατά του σταθμού. Εξάλλου, το ΑΚΕΛ, με δηλώσεις του Εκπροσώπου του, υπερασπίζεται τον Τ. Τσιελεπή και ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις που δέκτηκε ο Τσιελεπής «ισοδυναμούν ουσιαστικά με προσπάθεια άσκησης πνευματικής τρομοκρατίας». Την υπεράσπιση Τσιελεπή ανέλαβαν, ως αναμενόταν, ο Χρ. Στυλιανίδης, βουλευτής του ΔΗΣΥ και ο Εκπρόσωπος του κόμματος. Πρόκειται, πραγματικά, για ανεκδιήγητη υποκρισία τους, που προκαλεί με τις επιλεκτικές ευαισθησίες και αντιλήψεις τους περί δημοκρατίας. Να σημειώσουμε ότι και στις 30 Απριλίου 2009 το ΑΚΕΛ επετέθη ξανά κατά του Αντέννα, και τον απείλησε για τις συχνότητες, επειδή ο σταθμός μετέδωσε βαρόμετρο, που έδειχνε πτώση στα ποσοστά έγκρισης της κυβέρνησης Χριστόφια.
Έχουμε, εδώ, δύο πρωτοφανή και αφόρητα φαινόμενα. Το πρώτο είναι η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ και δι’ αυτού της «Χ». Η Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ, οι οργανώσεις τους και η «Χ» δεν ανέχονται ούτε την πιο ανεπαίσθητη κριτική. Κάθε φορά που κρίνονται -εμείς λέμε ακόμα και όταν επικρίνονται κακόπιστα- παρατηρούνται δύο τινά: Πρώτον, το ΑΚΕΛ βγάζει εξανθήματα και επιτίθεται με βαναυσότητα κατά των κρινόντων. Δεύτερον, η «Χ» ωρύεται ότι η κριτική στοχεύει, δήθεν, στην υπονόμευση της ενότητας και της φιλολαϊκής κυβέρνησης. ΑΚΕΛ και «Χ» θεωρούν ότι πρέπει να ισχύει μόνο η πρακτική του χειροκροτήματος, διαφορετικά να επιβάλλεται το θεώρημα του σκασμού. Το δεύτερο φαινόμενο είναι η «Αλήθεια» και ο «Πολίτης». Ήταν δικαίωμά τους να αναδειχθούν, το 2004 και εντεύθεν, σε διαπρύσιους κήρυκες του σχεδίου Ανάν. Οι θέσεις τους, όμως, κονιορτοποιήθηκαν από το ΟΧΙ του 76% των πολιτών.
Δεν το χώνεψαν ποτέ! Γι’ αυτό, με καθημερινές λοιδορίες, ύβρεις και στιγματισμούς, επιμένουν να ειρωνεύονται την πλειοψηφία του λαού, αυτοί οι pashδημοκράτες. Η δημοκρατία τους, όμως, χαριεντίζεται όταν π.χ. η προσφιλέστατη Ειρήνη Χαραλαμπίδου «συζητά» συχνά μόνο με υποστηριχτές του σχεδίου Ανάν. Ή όταν γνωστοί θιασώτες του σχεδίου καθυβρίζουν συστηματικά όσους το απέρριψαν. Η ωραιότητα της Δημοκρατίας είναι η πολυφωνία, ακόμα και με σκληρή διαφωνία. Δεν ζούμε, ευτυχώς, στη Σοβιετία. Απορούμε, λοιπόν: Αν ο Τ. Τσιελεπής δεν αντέχει, ακόμα και υπονοούμενα για την επιστημονική του επάρκεια, πώς αντέχει τις πιέσεις των αδελφών του Τ/κ, στις συνομιλίες;
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος", 22/10/2009
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου