Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

«Φουστανελάς» και «υπονομευτής» ο Πρόεδρος της Ελλάδας

Του Κωστάκη Αντωνίου

Όταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας αγκαλιάζει και ασπάζεται τον Πρόεδρο Παπούλια, γνωρίζει άραγε ότι θωπεύει έναν "φουστανελά", έναν "εθνικιστή", έναν "αμετανόητο απορριπτικό", έναν "αρνητή" του διαλόγου και, κυρίως, έναν "υπονομευτή" της πολιτικής του;

Διότι όσα λέγει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι θέσεις που συνήθως εκφράζουν εδώ πολιτικά κόμματα, παράγοντες και Μέσα Ενημέρωσης, που οι θιασώτες της γνωστής φιλοσοφίας χαρακτηρίζουν εθνικιστικές και απορριπτικές της λύσης.

Τι μας είπε σε συνέντευξή του σε τσεχική εφημερίδα ο Κάρολος Παπούλιας;

* Τόνισε ότι δεν βλέπει ότι θα μπορούσε να υπάρξει κατάληξη και λύση στο Κυπριακό. Άρα, το ΑΚΕΛ και οι συνοδοιπόροι του, κάλλιστα θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν απορριπτικό στην εξεύρεση λύσης και πολέμιο της πολιτικής του Προέδρου.

* Ανέφερε ότι "πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο κ. Ταλάτ είναι όργανο της πολιτικής της Άγκυρας". Η "Αλήθεια", ο "Πολίτης" και η "Χαραυγή" θα έπρεπε να πέσουν και να τον κατασπαράξουν, διότι θεωρεί μαριονέτα της Τουρκίας τον εκλεκτό σύντροφό τους.

* Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προέλθει λύση, διότι η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας θεωρεί την Κύπρο στρατηγικής σημασίας για τα τουρκικά συμφέροντα. Μα, επιτρέπεται να λέγονται τέτοια πράγματα, όταν η Κυβέρνηση, τα δύο μεγάλα κόμματα και οι εθελοτυφλούντες διακηρύσσουν ότι είναι δυνατή μια κυπριακή λύση, και αγνοούν παντελώς τα στρατηγικά συμφέροντα και τις επιδρομικές διαθέσεις της Τουρκίας, έναντι της Κύπρου;

* Κρίνει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι "κλείνουν όχι μόνο το ένα μάτι, αλλά και τα δύο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. χωρίς να εκπληρώσει τους όρους που της έχουν τεθεί", διότι θεωρούν την Τουρκία σημαντικό στρατηγικό σύμμαχο, και την τουρκική αγορά πηγή πλούτου για τα προϊόντα τους. Θα σηκωθεί ο ΔΗΣΥ και θα βαπτίσει τον Παπούλια ευρωσκεπτικιστή;

Δεν θα προχωρήσουμε να επισημάνουμε και άλλα σημεία των θέσεων του Προέδρου Παπούλια. Απλώς επισημαίνουμε ότι όλες οι θέσεις που εκφράζει, είναι στην ουσία οι ίδιες με αυτές που εκφράζει η "Σημερινή" και άλλοι ορθοφρονούντες, προβληματισμένοι και διαβασμένοι παράγοντες. Αλλά κατάντησαν εδώ, ορισμένοι να θεωρούν τις ορθές και τεκμηριωμένες θέσεις, ως άρνηση λύσης, ως υπονόμευση του Προέδρου, ως πολεμική κατά του διαλόγου, ως εθνικιστικές εξάρσεις.

Τον Πρόεδρο της Ελλάδας, όμως, δεν τολμούν να τον χαρακτηρίσουν με όσα χαρακτηρίζουν εμάς.

Αλλά οι θέσεις αυτές είναι οι μόνες ορθές. Η φιλοσοφία αυτή, είναι η μόνη δικαιωμένη από την Ιστορία και τα γεγονότα. Η γνώση της αλήθειας και της πραγματικότητας και η άσκηση πολιτικής σύμφωνης με την αλήθεια και την πραγματικότητα, είναι η μόνη που μπορεί να σώσει την Κύπρο.

Η άλλη, εκείνη των υβριστών, ελάχιστη ζωή προσφέρει στον κυπριακό Ελληνισμό.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Σημερινή", 5/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου