Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ποιοι επιδιώκουν φυσική εξόντωση του Προέδρου

Του Άριστου Μιχαηλίδη

Από το επίσημο βήμα του κυπριακού κοινοβουλίου ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού έκανε προχτές μια φοβερή καταγγελία. Ότι κάποιοι επιδιώκουν τη δολοφονία του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα κάποιοι γενικά και αόριστα έτσι που να αγγίζει η καταγγελία όλους όσοι διαφωνούν με την πολιτική του στο Κυπριακό.

«Το τελευταίο διάστημα, είπε ο κ. Κυπριανού, είμαστε μάρτυρες μιας χυδαίας και εκβιαστικής επίθεσης, που γίνεται ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα από διάφορα μπλογκ στο Ίντερνετ, σατιρικές δήθεν εφημερίδες και άλλους. Ενθαρρύνεται η φυσική εξόντωση του Προέδρου».

Η ευκολία με την οποία ανακοινώθηκε μια τόσο σοβαρή πληροφορία, αλλά και οι συνεχείς προσπάθειες, τόσο του κ. Κυπριανού όσο και του ίδιου του Προέδρου Χριστόφια και των ανθρώπων του, να δημιουργούν την εντύπωση ότι οποιοσδήποτε εκφράζει διαφωνίες με την κυβερνητική πολιτική, είναι ένας ακραίος εχθρός του λαού, ένας εν δυνάμει πραξικοπηματίας, δημιουργούν πολλές αμφιβολίες για τη σοβαρότητα αυτής της νέας καταγγελίας.

Αλλά, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη από τη στιγμή που διατυπώθηκε επίσημα στη Βουλή από τον Γ.Γ. του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν είναι καθόλου ικανοποιητική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που κλήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία του κ. Κυπριανού: «Τελεία ως εδώ. Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε αυτό το θέμα», είπε. Η καταγγελία όμως έγινε και το κράτος οφείλει να τη διερευνήσει και να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη αποτελέσματα. Τι σημαίνει «τελεία ως εδώ»! Υπάρχουν όντως Ελληνοκύπριοι που επιδιώκουν ή οργανώνουν ή ενθαρρύνουν τη φυσική εξόντωση του κ. Χριστόφια; Με ποιον τρόπο; Σχεδιάζουν να τον πυροβολήσουν, μήπως οργανώνουν πραξικόπημα ή επιδιώκουν τον θάνατό του από το ψυχολογικό στρες που του δημιουργούν με τις διαφωνίες τους;

Όπως είναι γνωστό, τα μπλογκ στο ίντερνετ είναι ανεξέλεγκτα, τα δημιουργούν χιλιάδες πολίτες και γράφει σ’ αυτά όποιος θέλει και ό,τι θέλει, χωρίς να φαίνεται και χωρίς να δίνει λογαριασμό. Αλλά, τι εννοεί ο κ. Κυπριανού ότι υπάρχουν «σατιρικές δήθεν εφημερίδες και άλλοι», που ενθαρρύνουν τη «φυσική εξόντωση του Προέδρου»; Στην Κύπρο εκδίδονται μια - δυο σατιρικές εφημερίδες από συγκεκριμένους γνωστούς ανθρώπους, που αντιπολιτεύονται τον Πρόεδρο Χριστόφια. Αυτοί είναι που θέλουν να τον δολοφονήσουν; Και ποιοι είναι οι άλλοι; Όταν λέει ο κ. Κυπριανού για «δήθεν» σατιρικές εφημερίδες εννοεί ότι δεν αναγνωρίζει τη σάτιρά τους ή γνωρίζει κάτι περισσότερο, ότι δηλαδή, παριστάνουν τις σατιρικές αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι άλλο; Όλα αυτά πρέπει να τεκμηριωθούν και να ριχτεί άπλετο φως γύρω από την καταγγελία, αν θέλει το κράτος να διατηρήσει ένα υποφερτό επίπεδο σοβαρότητας.

Εξάλλου, όταν καταγγέλλεις ότι κάποιοι θέλουν να εξοντώσουν τον Πρόεδρο και το αφήνεις να αιωρείται πάνω από την κοινωνία, χωρίς να το τεκμηριώνεις και χωρίς να ζητάς από τις Αρχές να τους ξεσκεπάσουν, δενμπορείς στη συνέχεια να κατηγορείς άλλους ότι «θέλουν να προκαλέσουν ανωμαλία στην κοινωνία». Έτσι είναι που δημιουργείται η ανωμαλία, όχι με τις δημοκρατικές διαφωνίες και την κριτική.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος", 17/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου