«ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να αποκατασταθεί ο αμοιβαίος αλληλοσεβασμός και η αξιοπιστία στις σχέσεις τους με το ΔΗΚΟ», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τουμάζος Τσιελεπής οφείλουν «να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα», για τη στάση του Μάριου Καρογιάν όταν ο Πρόεδρος τον ενημέρωσε για την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο. Τον όρο του ΔΗΚΟ για αποκατάσταση του αλληλοσεβασμού, τον ανακοίνωσε χτες ο κ. Φωτίου, θέτοντας έτσι νέες βάσεις στην κλονισμένη συνεργασία. Ο κ. Τσιελεπής είχε πει σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι ο κ. Καρογιάν, δεν αντέδρασε όταν του ανακοίνωσε ο κ. Χριστόφιας τις προτάσεις του και ο κ. Φωτίου παρενέβη και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα αλλά και με διάσκεψη Τύπου, απαιτώντας να αποκατασταθεί το όνομα του κ. Καρογιάν.
Στο ίδιο πρόγραμμα ο κ. Τσιελεπής επανέλαβε και το γνωστό μυθιστόρημα ότι όσα δέχεται σήμερα ο κ. Χριστόφιας, έποικοι, εκ περιτροπής, στάθμιση κ.α. τα είχε δεχτεί πριν από αυτόν ο Τάσσος Παπαδόπουλος, αλλά ο κ. Φωτίου δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει ή να ζητήσει εξηγήσεις. Ούτε χτες, που έθεσε τους όρους του υπέρ της τιμής και της υπόληψης του κ. Καρογιάν, ζήτησε να αποκατασταθεί και το όνομα του Παπαδόπουλου, που οι εταίροι του ΔΗΚΟ «παίρνουν και φέρνουν» όπως τους βολεύει εδώ και πάρα πολλούς μήνες.
Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον όταν γίνονται διαστρεβλώσεις θα εξεγείρονταν πρώτοι αυτοί που ήταν στενοί συνεργάτες του τέως Προέδρου, έστω και από προσωπική αξιοπρέπεια, αφού όσα λέγονται αγγίζουν και τους ίδιους. Ο κ. Φωτίου, μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του και ο κ. Καρογιάν, εκπρόσωπός του στο Προεδρικό και αργότερα «κληρονόμος» του στο κόμμα.
Ακόμα και την περασμένη βδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλεγε ότι η εκ περιτροπής προεδρία υπήρχε και στα πέντε Σχέδια Ανάν και ο προκάτοχός του όχι μόνο δεν την αμφισβήτησε, αλλά έκανε και βελτιωτικές προτάσεις. Το ΔΗΚΟ δεν εκνευρίστηκε για να θέσει θέμα «προκειμένου να αποκατασταθεί ο αμοιβαίος αλληλοσεβασμός και η αξιοπιστία στις σχέσεις τους». Θα μπορούσαν να ρωτήσουν, έστω, πότε πρόλαβε ο Τάσσος Παπαδόπουλος να τα δεχτεί όλα αυτά που του καταλογίζουν όταν ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας, στο έκτακτο συνέδριο του ΑΚΕΛ, στις 12/3/2006, δήλωνε καταχειροκροτούμενος από τα στελέχη του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ: «Αυτή η κυβέρνηση (δηλαδή, η κυβέρνηση Παπαδόπουλου) διαπραγματεύτηκε μόνο δυο μήνες, το 2004, πάνω στο σχέδιο που κατασκεύασαν οι Αγγλοαμερικάνοι με τη συγκατάθεση και τη συμμετοχή της ηγεσίας του ΔΗΣΥ για να φτάσουμε με την άδικη και μονομερή επιδιαιτησία στο σχέδιο Ανάν 5».
Δυο μήνες πριν το δημοψήφισμα ήταν η συμμετοχή του Τάσσου Παπαδόπουλου στη διαπραγμάτευση, αλλά και δυο χρόνια μετά είχε άλλα προβλήματα, όπως είπε, επίσης ο κ. Χριστόφιας, στην ίδια ομιλία: «Για δυο σχεδόν χρόνια από τότε αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την προσπάθεια των αρχιτεκτόνων του σχεδίου να μας τιμωρήσουν, γιατί είπαμε ΟΧΙ στο απότοκο της νέας τάξης πραγμάτων ενώ στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν να βάλουν την πλευρά μας στη γωνιά, δυστυχώς δεν ήταν αμέτοχη η ηγεσία του ΔΗΣΥ».
Ας μείνουν στην ιστορία όμως όλ’ αυτά, σήμερα το ΔΗΚΟ είναι αλλού, ο ΔΗΣΥ αλλού και ο λαός αλλού γι’ αλλού.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος", 25/11/2009
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου